fredag den 25. september 2009

Mont Blanc - Den tyska star

Många anser att Mont Blanc varumärke, är ett franskt bolag, men detta är faktiskt inte sant. Det hela började 1906 i Schanze distriktet i Hamburg, Tyskland. Claus-Johannes Voss, bankir Alfred Nehemja och enginør augusti Eberstein skapade gemensamt Simplo Filler Pen Company, som är grunden för Mont Blanc!

De utvecklade den berömda Rouge et Noir penna 1909, och 1910 en efterföljare som gav bolaget ett nytt namn senare, Mont Blanc. Namnet på Mont Blanc, var i samband med en kortlek, där en av ägarna jämföra det unika och säkra reservoarpenna, med det högsta berget i Alperna: Mont Blanc. Och denna jämförelse fick enorma konsekvenser framåtblickande! Det var den vita överdelen på pennan, vilket resulterade i jämförelsen.

Efter reservoarpenna Mont Blanc 1910, var allt skrivande instrument kallas Mont Blanc, men bolaget har behållit sitt ursprungliga namn.

År 1913 blev känd logotypen skapades. Den 6 fyrkantig vit stjärna med runda slutar i en svart cirkel, var ett faktum. Stjärnan symboliserade Mont Blanc produkterna var / är av högsta karaktär, de finaste materialen och handgjorda tyska som bäst. Allt saker som hänför sig till berget Mont Blanc ...

År 1924 blev, liksom Mont Blanc till en världsomspännande succé. Fountain pen "Meisterstück" som utstrålar elegans, exklusivitet, rena linjer och tidlös design. Vidare skriver funktioner top notch, vilket gör denna penna var mycket populär.

1934 bytte företaget slutligen sitt namn. Succé var stor och alla kallade reservoarpenna företag Mont Blanc, så ett namnbyte var oundviklig. Därför var det Montblanc-Simplo GmbH.

Även Mont Blanc har drabbats hårt av andra världskriget förödelse, som fortsatt produktion av IL och Overseas. Och inrättandet av produktionen efter kriget i Tyskland, skedde mycket snabbt.

Sedan dess fann Mont Blanc hans namn många gånger, både på John F. Kennedy och många andra välkända.

Idag, Mont Blanc, en del av Richemont Group, världens 3. största producent av lyxiga smycken, klockor, osv. Övriga varumärken inom företaget Cartier, Van Cleef & Arpel, Chloé och en Baume Mercier. Sedan 2000, Mont Blanc, med ansvar för all design och produktion av Monte Grappa och Cartier pennor.

Mont Blanc Solglasögon andas kvalitet, lyx och elegans. Det finns verkligen lagt ned på alla detaljer som ger solglasögon det eleganta utseendet. Speciellt användningen av logotypen eller kristaller på ramen, har gjort Mont Blanc populär i många kretsar. Solglasögon finns i många modeller från små till stora böter klassisk lyx utan kännetecknas av alla av dem är särskilt valet av antingen neutrala färger eller en svart / vit kontrast, som återspeglar varumärkets image.

Så det måste vara extra lyxig, så det naturligtvis måste vara Mont Blanc!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar