tirsdag den 29. september 2009

Tom Ford - den 20: e talets mode skapar ett antal

Tom Ford på allvar började sin design karriär 1994 då han anställdes som creative director på Gucci. Gucci var på den tiden, på randen till konkurs efter flera misslyckade kollektioner och råd var därför dyr.

Inom några år var Tom Ford Gucci drevs tillbaka på rätt spår genom att lägga märkt Glamor, exklusivitet och genom att utnyttja de välkända GG logo. Intäkterna ökade med imponerande 90%, och allt tal om konkurs var försvann snabbt.

Efter detta äventyr senarie hade Tom Ford, för givetvis fullt ansvar för all design för Gucci.

Eftersom Gucci Group senare köpts YSL / Yves Saint Laurent, Tom Ford var också ansvarig för det här. Det lyckas återigen Tom Ford att återuppliva en modehuset, som hade gått i viloläge. Under den korta tid han hade skapat nytt liv och glada dagar i den mycket klassiska franska modehuset, och han vunnit ett antal utmärkelser för design och samlingar.

Efter 10 framgångsrika år på Gucci Group utses Tom Ford under 2004 att gå själv. Detta resulterade i att år 2005 kom den första solglasögon samlingen i sitt eget namn. Naturligtvis samlingen gavs stor uppmärksamhet, och från dag ett av hans design slets bort från hyllorna.

Succé har fortsatt sedan dess, och idag är Tom Ford solglasögon är bland de mest fashionabla och moderna. Designing 1960 och 1970 inspirerade, med Tom Ford ökända fingeravtryck. Solglasögon utstrålar karisma, Glamor, lyx, elegans, enkelhet och oberoende, och bevis endast Tom Ford förmågor. Han går rakt in i aorta inom modevärlden.

Idag ingår även Tom Ford herr och dam, dofter och accessoarer.

Tom Ford-reklam har flera gånger uppmärksammats utöver det vanliga. Det har främst på grund av mycket sexuella reklam, som i flera fall har varit på gränsen till det pornografiska. Detta ledde till flera desunde förbud mot att visa reklam, men Tom Ford stod stod fast, och nämner bara ökat kunskapen om hans eld.

Den här mannen har under de senaste 15 åren lagt en stor prägel på modevärlden, och det råder ingen tvekan om att han måste göra många utskrifter som under många år framöver!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar